дом Пътища Две опасни пътни отсечки в Шуменско

Две опасни пътни отсечки в Шуменско

1
ДЯЛ

Два пътни участъка в Шуменско бяха определени като опасни. Това са кръстовището към село Хитрино на пътя Шумен-Силистра и кръстовището към село Ивански на пътя Шумен-Бургас. Там през изминалата година са станали сериозни пътни произшествия. Това бе оповестено на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, водено от заместник-областния управител Сашо Евлогиев. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.
Предстои комисия да направи преценка на необходимостта от извършване на допълнителни дейности за обезопасяване на двете опасни отсечки.
По данни на ОД на МВР-Шумен от началото на годината на територията на област Шумен са станали общо 43 тежки пътни произшествия, което е с 10 повече в сравнение с 2020 година. Загиналите до момента са трима – с 2 по-малко от 2020 но ранените са с 20 души повече.
По отношение на подготовката на годишния доклад за изпълнение на областната политика по безопасност на движението по пътищата за 2020 година стана ясно, че община Хитрино и отдел „Автомобилна администрация“-Шумен са закъснели с отчета си. За съжаление някои структури са пропуснали сроковете за изпращане на тази информация в годишния доклад. В резултат на това секретарят на комисията няма право да добавя и коригира информация. „Каквото сме получили, това сме обобщили и изпратили“, заяви заместник- областният управител Сашо Евлогиев. Докладът вече е завършен и е изпратен до Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменски дилър на дрога във Варна влиза в съда
Следваща статияМинистър Асен Личев: Наличието на КЕВР е вредно

1 коментар

  1. Също така и участък от пътя Шумен-Силистра, преди разклона за село Капитан Петко. Там маркировката е прекъсната и е позволено изпреварване. Според мен грешна маркировка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here