дом Култура Готвят втора част на Международен бардфест „Велики Преслав 2017“

Готвят втора част на Международен бардфест „Велики Преслав 2017“

0
ДЯЛ

На 8 и 9 септември във Велики Преслав ще се проведе Международен бардфест „Велики Преслав”. Събитието ще се състои на открита сцена в местността „Борово око” . Това е продължение на миналогодишното първо издание. С тази музикална проява се закрива поредицата от фестивали на Бардсезон 2017 година. Мястото на срещата на поетите с китари не е случайно, защото там по време на Златния век на българската култура са се зародили българската поезия и музика.
Във фестивала ще участват 20 изпълнители със свои авторски песни. Сред тях са Майк Блек от Великобритания, Фрак Емсилорд от Германия, Александър Кузнецов от Русия, Юрий и Яна Дихан от Украйна. От българска страна участват дуетите „ Селтик“ – Геновева Цандева и Бойчо Николов и „Страст“ – Живка и Явор Георгиеви. Индивидуалните български изпълнители са Светлозар Николов, Димитър Милушев, Костадин Шотев, Татяна Йотова, Владислав Кайзеров, Румен Николов, Павлина Йосева – Пинче, Пламен Цонев, Антон Димитров и други.
Фестивалът има за цел популяризирането на свободното некомерсиално бард изкуство, на българската и европейската поезия и музика с ярко изразена гражданска позиция.
На 8 септември от 18 часа в местността „Борова гора“ в ИАР „Велики Преслав“ е откриването на фестивала с концерт – 1 част под наслов „Най-доброто от бардсезон 2017“.
На следващия ден от 11.00 ч. на същото място ще се състои 2 част от концертната програма, наречена „Песента на барда“.
Фестивалът се осъществява с помощта и подкрепата на Община Велики Преслав под патронажа на кмета д-р Александър Горчев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБезпощадни цифри: Над 35 000 души в областта живеят под прага на бедност
Следваща статияОбщина Хитрино има пълна готовност за новата учeбна година, няма да закриват училища

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here