дом Общество Горските в Търговище дариха на бедни над 30 кубика конфискувани дърва

Горските в Търговище дариха на бедни над 30 кубика конфискувани дърва

0
ДЯЛ

Пет домакинства от община Търговище ще посрещнат коледните празници на топло благодарение на ДГС-Търговище, съобщи директорът на стопанството инж. Стела Атанасова. Над 30 пространствени кубически метра дървесина дариха горските на крайно нуждаещи се, които нямат възможност да си осигурят отоплението през тази зима. Дървата са конфискувани по време на проверки в териториалното поделение, като те са отнети от бракониери, извършвали незаконна сеч в държавните горски територии.
„Всяка година помагаме на няколко семейства, които нямат финансова възможност и не могат да си купят дърва за огрев. Най-често това са възрастни, болни или хора с различни увреждания, които не им позволяват да работят. Към част от нуждаещите се ни насочват кметовете по места, а други ни пишат, като хората са съвестни и винаги прилагат документи, за да ни покажат защо искат помощта ни“, коментира инж. Атанасова. Тя каза още, че решението за дарение се взима от УС на Североизточното държавно предприятие, но никога не се отказва на хора в беда, на хора които разчитат на помощ от горските, за да бъдат през студените месеци на топло.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Каспичан приема заявления за услугата „Топъл обяд“
Следваща статияПрокуратурата: КЕВР да коригира цената на водата заради ниско качество

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here