дом Други Гладът е лош съветник: И солените глоби не могат да стреснат берачите...

Гладът е лош съветник: И солените глоби не могат да стреснат берачите на билки

0
ДЯЛ

Въпреки забраната за кастрене и чупене на клони от трайните насаждения, както и брането на плодове, кестени, липов цвят и други билки, съгласно разпоредбите на Наредба №1, в града продължават да се разхождат упорити „билкари“.
Репортер на 24shumen.com разговаря с една от жените, които нямат страх от солените глоби.
„Как няма да берем, като нямаме работа. 4 деца гледам аз. Мъжът ми ходи да събира желязо и картон, а аз чакам да цъфнат липите, за да предавам на пункта. Не ме е страх от глобите, нямам пари да ги платя, ако ме глобят – няма и какво да ми вземат. Ако можех да пиша и да чета, щях да търся работа, ама знам, че няма кой да ме вземе сега, за това сме по улицата“. Това разказа Боряна, която всяка сутрин излиза из града заедно с двете си деца – на 2 и на 7 години. Другите 2 оставяла в тях, най – малкото било на 5 месеца, а каката на 13 години.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУченици от Шумен гостуваха на Цветан Цветанов в парламента
Следваща статияСтотици шуменци пяха и се забавляваха на пощада в града (снимки)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here