дом Общество „В името на народа“: Как престъпниците заобикалят закона и не плащат присъдената...

„В името на народа“: Как престъпниците заобикалят закона и не плащат присъдената кръвнина

0
ДЯЛ

802 000 лева кръвнина за семейството на жестоко убитата Небаат от Шумен през 2016 година, 150 000 лева за убийството на ветеринарния лекар Крум Стоянов, който бе погубен от собствения си син. 300 000 лева са отсъдени за смъртта на Пламен Иванов, който загина от ръката на свой приятел и 100 000 лева обезщетение за жестокото убийство с моторна резачка на Галя от Шумен. Преди 6 години 11-годишният Пресиян от Шумен беше убит с особена жестокост заради …30 стотинки. Неговият убиец Христо Сечински е осъден на 28 години затвор. Родителите на убитото момче не са получили нито стотинка по гражданския си иск за 80 хиляди лева. Стотици дела в цялата страна, приключили с присъди и отсъдени милиони левове за кръвнина. На пръсти обаче се броят случаите, в които те са изплатени или се изплащат.
Най-масово използваният начин убийците да се измъкнат, е като прехвърлят цялото си имущество преди произнасянето на присъдата. Възбрана върху имуществото на обвиняемия може да се иска още в хода на досъдебното производство, но хората често не знаят или нямат допълнителни средства за адвокат, съветват юристи.
Промяна в законодателството е наложително. Налагането на запор върху имущество да бъде облекчено, настояват частните съдебни изпълнители, съобщава bTV.
Изключения са случаите, в които например родители, чиито деца са били убити, получават минимална сума от присъдената кръвнина. Повечето не са получили абсолютно нищо.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЩе ремонтират улици във Велики Преслав
Следваща статия„Малабългарана“: Полицаи vs ученици в приятелска среща (снимки и видео)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here