дом Криминале Въоръжен крадец призна вината си, получи 6 месеца условно

Въоръжен крадец призна вината си, получи 6 месеца условно

0
ДЯЛ

Районният съд в Шумен одобри постигнатото споразумение между страните по Наказателно дело от общ характер. От съдебното заседание става ясно, че обвиняемият С.М., като непълнолетен в нощта срещу 8 октомври м.г. се опитал да ограби щуменец. С.М. насочил нож към М.М. и поискал да му отнеме мобилния телефон и парите.
Пишман крадецът не успял да завърши пъкленото си дело, но по независещи от него обстоятелства. Извършеното е престъпление е по чл. 198, ал.1 от НК, във вр. чл. 20, ал. 2 от НК, във вр. чл. 18, ал. 1 от НК, във вр. чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК.
Седмица по-късно непълнолетният С.М. задигнал велосипед, мрака „Carrera“, на стойност 280 лева, собственост на А.Т. от Шумен. Обвинението е за престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК.
За първото деяние С.М. получава наказание „лишаване от свобода“ за срок от шест месеца, но на основание чл. 69, ал. 1 от Наказателния кодекс, изпълнението на така наложеното наказание се отлага за срок от една година.
За откраднатото пък съдът му налага „лишаване от свобода“ за срок от четири месеца, като отлага наказанието за срок от една година.
Причинените от С.М. материални щети са възстановени изцяло. За двете престъпления съдът му налага общо наказание от 6 месеца затвор, като отлага наказанието в срок от една година.
С.М. ще трябва да заплати в полза на държавата 195.58 лв. както и 5.00 лева на РС в Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаглост: Пиян с отнета шофьорска книжка се обърна в крайпътна нива
Следваща статия„Българският Паганини“ и негови ученици с концерт на сцената на Симфониета – Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here