дом Общество Външни експерти дискутираха прозрачността и достъпа до правосъдие на съдебната власт в...

Външни експерти дискутираха прозрачността и достъпа до правосъдие на съдебната власт в Шумен

0
ДЯЛ

Магистратите от Окръжен съд – Шумен проведоха работна среща с експерти по проект „Прозрачен, достъпен и независим съд с високо обществено доверие“.
Срещата е по повод изготвения междинен тримесечен доклад от проведено гражданско наблюдение за работата на съда. Външни експерти в лицето на Иван Иванов – психолог, Калин Славов – юрист и Светла Сивчева – експерт по социални дейности представиха пред съдиите от ШОС в резюме междинният доклад и направените в него препоръки. Именно те бяха предмет на дискусията по време на срещата.
Припомняме, че Окръжен съд – Шумен е партньор по Проекта, който е с продължителност 17 месеца и ще приключи в края на месец януари 2019г. Реализира се от СНЦ „Демократично Сдружение Искам да Знам“ и има за цел чрез провеждане на активно гражданско наблюдение върху дейността на съда да се изготвят препоръки за подобряване на достъпа до правосъдие, прозрачността и независимостта на съда при реализиране на реформата в съдебната власт. Партньор по проекта е и Районен съд – Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияФалшиви новини за спиране на тока и звучен смях шашнаха потребителите на Енерго Про
Следваща статияВторото мащабно Свето кръщение в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here