дом Здраве Въвеждат нови ограничителни мерки от следващата седмица

Въвеждат нови ограничителни мерки от следващата седмица

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Министерството на здравеопазването (МЗ) планира въвеждане на нови ограничителни мерки от идната седмица. Преди 2-3 седмици удвояването на заболелите ставаше на две седмици, сега става за една седмица. Увеличава се и броят на хората, които се хоспитализират. В рамките на седмица от 1 300 са нараснали до 1 800. Това обяви на брифинг зам.-здравният министър Димитър Петров. Новите мерки ще бъдат въведени първо в области като Бургас, които вече са в червената зона, а в регионите с ниски стойности за заболеваемостта – по-късно.
На среща в Министерството на здравеопазването министър д-р Стойчо Кацаров и екипът му са обсъдили с вирусолози, епидемиолози и инфекционисти актуалната епидемична обстановка в страната и необходимостта от въвеждането на противоепидемични мерки, предвид увеличаващия се брой заразени с коронавирусната инфекция. В рамките на срещата бяха представени данни за 14-дневната заболяемост, смъртността, хоспитализираните пациенти с COVID-19 и др.
Сред предложенията на специалистите за въвеждане на противоепидемични мерки са били ограничаване посещенията в нощните заведения, участието в обществени прояви и групови събирания. Отчетен е бил и рискът за повишаване нивата на заболяемостта след началото на учебната година, ако учениците и студентите се обучават в присъствена форма.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПлажът, част 7: Те са млади, красиви и плажът им е ловното поле
Следваща статияЛеко понижение на максималните температури след валежите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here