дом Култура Връчват наградите на „Нова българска драма“

Връчват наградите на „Нова българска драма“

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com/Архив

Тази вечер ще бъдат обявени победителите в театралния фестивал „Нова българска драма“ в Шумен. Награждаването ще бъде след последния спектакъл на сцената на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“.
В тазгодишното издание на форума участваха 5 конкурсни постановки. Те се борят за наградата за най-добър спектакъл, най-добра мъжка и женска роля, наградата на публиката.
Тазгодишната подборка на спектаклите в „Нова българска драма“ е дело на проф. Ромео Попилиев.
Членове на престижното жури са театроведът проф. Камелия Николова, проф. Пламен Марков – преподавател по актьорско майсторство и режисура, сценографът проф. Светослав Кокалов, композиторът Калин Николов и актьорът Михаил Мутафов.
Шест непоставяни на сцена пиеси се съревновават за отличието в направление „Авторски прочит“. Текстовете са селектирани от д-р Ина Божидарова.
В последния пети ден на фестивала програмата включва творческа среща на тема „Неизвестното от света на драматургията“. В събитието, от 11.00 часа в зала „1 300“ на шуменския театър, ще участвата проф. Камелия Николова, Димитър Димитров и Елица Йовчева.
От 17.00 часа в камерна зала ще бъде излъчен филма „100 години Кръстьо Мирски“ по сценарий и режисура на доц. д-р Валентина Фиданова-Коларова
От 19.00 часа трупата на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“-Шумен ще представи спектакъла „Дойдох си“ от Йонка Илиева. Сценичният вариант и режисурата са дело на Димитър Димитров.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНа битака с писателя Христо Стоянов
Следваща статияХимични експерименти и наблюдение на нощното небе днес на Шуменското плато

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here