дом Общество Внимание! Нереални намаления и фалшиви търговски промоции ни дебнат по празниците

Внимание! Нереални намаления и фалшиви търговски промоции ни дебнат по празниците

0
ДЯЛ

Нереални намаления и фалшиви промоции са сред триковете на търговците по време на Коледните и Новогодишни празници. Сред най-често срещаните нелоялни практики при онлайн търговците са фалшивите намаления и неспазените уговорки за срока или цената на доставките, предупреждават от Комисията за защита на потребителите.
„Потребителите да са внимателни, за да не бъдат заблудени“, съветва председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов, цитиран от Фокус.
Той призовава потребителите да са особено бдителни при шумни рекламни кампании, особено от страна на по-големите вериги, за стоки, свързани със самите празници и на промоционални цени, тъй като често в последствие се оказва, че в търговския обект няма наличност на тези стоки. „Вие вече, бидейки там, разбира се, си купувате нещо друго, което не е чак толкова изгодно. Това безспорно е нелоялна търговска практика. Има и някои практики, които се срещат по-скоро в онлайн пазаруването, особено когато трябва да получите нещо в точно определен момент. Най-неприятното е то да не ви бъде доставено навреме. Ако това все пак се случи, нека да знаем, че имаме право да се откажем от тази покупка“, коментира Димитър Маргаритов.
Председателят на КЗП допълни, че подобни случаи не са тенденция, но призова потребителите да сигнализират при злоупотреби.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРавносметка: Община Върбица изпраща старата година с благоустроени населени места
Следваща статияСпад на престъпността в областта през 2017 г. отчете старши комисар Ялчън Расим (видео)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here