дом Общество Вандали подпалиха 3 контейнера за разделно събиране, посегнаха и на автобусни спирки

Вандали подпалиха 3 контейнера за разделно събиране, посегнаха и на автобусни спирки

0
ДЯЛ

Три контейнера за разделно събиране на отпадъци от опаковки, поставени пред оградата на медицинския филиал на ул. „Петър Парчевич“ до болницата в Шумен, са били запалени в дните около Нова година. За съжаление това е поредният случай, в който съдовете за смет вандалски се унищожават не само в празнични, но и в делнични дни, коментира Живка Атанасова, главен експерт „Екология“ в Община Шумен.

Обиколка на инспекторите по чистотата из града в първия работен ден на2021-ва година показа, че освен съдовете за отпадъци жертва на вандали са станали автобусни спирки, пейки, кошчета и осветителни тела по детски и спортни площадки. Потрошени са стъклените прегради на няколко автобусни спирки по бул. „Симеон Велики“ в близост до светофара на зала „Младост“ и до НОИ, както и в кв. „Боян Българанов“ по ул. „Самара“. Унищожени са пейки на детската площадка в градинката между улиците „Панайот Волов“ и „Марица“, части от мекото модулно покритие, както и осветителни тела на спортната площадка в съседство. За възстановяване на щетите, включително за ремонта на уличните стълбове и мантинели, унищожени преди Коледа, ще са необходими повече 20 000 лева. Средства, които могат да се използват за благоустрояване, коментират от общината.
От администрацията призовават шуменци да не остават безучастни към подобни вандалски прояви и припомнят, че гражданите могат да подават сигнали на тел. 112.
Снимки: Община Шумен
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБойко Борисов във Варна: Строежът на автомагистрала „Хемус“ върви на максимални обороти
Следваща статияОбластният лидер на БСП с поздрав към шуменци

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here