дом Общество Бойко Борисов във Варна: Строежът на автомагистрала „Хемус“ върви на максимални обороти

Бойко Борисов във Варна: Строежът на автомагистрала „Хемус“ върви на максимални обороти

0
ДЯЛ

Обещал съм на варненци автомагистрала „Хемус“ и тя се строи на максимални обороти. Това заяви при посещението си във Варна министър-председателят Бойко Борисов. Той посочи, че се търсят начини чрез средствата от еврофондовете в кризата, причинена от COVID-19, да се подпомогнат и големите предприятия, както малките и средните. Премиерът напомни и за ползите за бизнеса от новоизграждащата се инфраструктура в страната, дори в условията на пандемия.
Благодарение на подкрепата на правителството за бизнеса чрез мярката 60-40 във Варна са запазени 10 000 работни места, стана ясно при посещението на премиера Бойко Борисов в предприятие за електродомакински уреди във Варна. По време на пандемията компанията се е възползвала от подкрепата на правителството за запазване на работниците си. „С мярката 60-40 във Варна сме запазили 10 000 работни места и са платени 22 млн. лв. Това е едно от предприятията, които са запазили хората си, доходите си, и не само това, но имат и нови производства, и нови поточни линии“, изтъкна социалният министър Деница Сачева, която бе заедно с премиера Борисов.
„Ще минат месеци и ще се окаже, че България най-правилно е управлявала финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризата“, отбеляза министър-председателят. Борисов посочи, че за разлика от първата вълна на пандемията от COVID-19 през март м.г., когато светът не знаеше пред какво се изправя, днес българските лекари успешно се справят със заболяването, оздравелите пациенти са в пъти повече от новозаболелите, а с поставянето на ваксината срещу новия вирус се доближаваме до възвръщането на нормалния ритъм на живот. „Днес пристигнаха още 25 000 ваксини, децата се върнаха в училище, влизаме в новата година с най-ниския дефицит и с най-ниския външен дълг в Европа. Така че с повече оптимизъм, ваксиниране и всички заедно – хората, бизнесът и държавата, ще се справим с пандемията“, заяви още министър-председателят.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСедем жертви на COVID-19 в Шуменско от началото на годината
Следваща статияВандали подпалиха 3 контейнера за разделно събиране, посегнаха и на автобусни спирки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here