дом Общество От месеци: Вандали тормозят живеещи на улица „Петър Парчевич“ в Шумен

От месеци: Вандали тормозят живеещи на улица „Петър Парчевич“ в Шумен

0
ДЯЛ

От месеци група младежи тормозят живеещите на улица „Петър Парчевич“. Тийнейджърите системно рушат и съоръженията на детската площадка.
Последният случай е от вчера, когато групата е посегнала на беседката на детската площадка.
„От месеци сме подложени на тормоз от голяма група младежи. Събират се всяка вечер. Пият алкохол, играят комар. Вдигат шум дори след полунощ. Вече не се издържа“, жалваха се живеещите в района.
Хората от квартала многократно правили забележка на младежите, но това довело единствено до по-голяма агресия. „Правим им забележка, а те скачат на бой. На мен ми нарязаха гумите на автомобила, а на съседа надраха с гвоздей боята на камиона му. Подаваме сигнали и до полицията, но когато униформените дойдат групата се разбягва. Скриват алкохола и полицаите нищо не могат да направят. Обаждали сме се и в Общината“, обясниха притеснените граждани. Стигнало се дори до ситуация, в която полицай, който дошъл по сигнал се скарал на живеещите там, а не на младежите.

Хората от района направили сами ограда около площадката, за да не излизат децата на пътното платно. Вандалите обаче разрушили и нея. „Чупят се пързалките, развиват болтовете на детските люлки. Няма съоръжение на площадката, което да не сме поправяли. Бяхме си направили беседка, която сами разрушихме, само да пресечем събирането на големи групи тийнейджъри, но и това не помогна“, жалваха се хората от района. Те споделиха още, че освен цигари младежите пушели и трева.

„Разберете, подложени сме на системен тормоз от месеци. Ако проблемът не бъде решен, е по-добре детската площадка да се премахне, за да се ликвидира това сборище на хулигани. Всяка вечер на площадката идват между 20 и 50 души на видима възраст около 14-15 години. Агресивни са. При всеки опит за диалог ни отправят заплахи за саморазправа. Хората вече са наплашени и не знаем какво да правим. В района няма и охранителни камери“, оплака се възрастна жена.
Младежите се отнасяли грубо и арогантно и с персонала на аптеката, която се намира в непосредствена близост до детската площадка. Счупили светещата реклама на обекта.

Гражданите отчетоха, като свой пропуск, че до момента не са подавали писмена жалба в полицията и се заканиха да направят подписка, която да внесат в Областната дирекция на МВР и Общината.
От местната администрация заявиха, че ще подадат жалба в полицията, за да се вземат мерки за решаване на проблема.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПиян шофьор излетя извън пътя, спътникът му е с опасност за живота
Следваща статияДепутатите и кметовете от Шуменско декларираха доходите си за 2019 година

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here