дом Здраве Ваксините срещу COVID-19 пристигат у нас на Коледа

Ваксините срещу COVID-19 пристигат у нас на Коледа

0
ДЯЛ

Първите ваксини срещу COVID-19 пристигат у нас на 25 декември – Коледа. Това съобщи в национален ефир доц. Ангел Кунчев.
На 24 декември камионите с дозите тръгват едновременно към всички страни в Европейския съюз.
Очаква се на 27 декември да започнат първите ваксинации в България.
По Коледа ще внесем 10 000 ваксини, които са за 5 000 души. През януари ще бъдат внесени още 67 000 ваксини. Във втория месец на 2021 година ще внесем още 90 000 ваксини. Всички ваксини са двудозови. Приемът е с разлика до месец между двата приема.
Ваксината ще е безплатна и доброволна за всички граждани. Всяка определена целева група за ваксинация трябва да се реализира в рамките на пет дни. Във всеки флакон се съдържат 5 дози от медикамента. Той е с трайност до пет дни, което изисква изключително стройна организация и дисциплина.
В България ще се внесат седем различни ваксини. Първата, която пристига е на „Пфайзер“.
„Целта на ваксинирането е да се обхване 70% от населението, за да се спре COVID-19 в страната“, заяви доц. Ангел Кунчев. Той добави, че на всеки ваксиниран ще се издава документ.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕРП Север преустановява планираните прекъсвания на електрозахранването по празниците
Следваща статияВиК-Шумен изгради и реконструира 14 километра водопроводи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here