дом Здраве България излиза от третата вълна на COVID-19

България излиза от третата вълна на COVID-19

0
ДЯЛ

България излиза и от третата вълна от COVID-19. „Успяхме да постигнем това което си бяхме поставили като цел. Няма нито една червена зона в страната“, заяви здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов по време брифинг на здравните власти.
„Постигнахме много, но за да запазим постигнатото трябва – да запазим темпа на ваксинация. Ще създадем Щаб по ваксинацията и ще видим дали да отворим „зелени коридори“, или да оставим личните лекари да ваксинират. Трябва да вземем решение и за ваксината на Янсен. Трябва да продължим да носим маски и да спазваме дистанция, да не се събираме. Трябва да издържим още  месец – два, докато постигнем колективен имунитет. Той обаче зависи от темпа на ваксинация“, каза още проф. Ангелов.
460 на 100 000 души е заболяемостта на 14-дневна база. По този показател сме на 14-то място сме в Европейския съюз и на пето на Балканите. По смъртност сме втори на стария континент и трети на Балканите. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по време на брифинга на Националния оперативен щаб днес.
На двуседмична база има намаляване на броя на заразените с 40%. За седмица спадът е 25%. Смъртността е 22,6% на 100 000 души, като спадът е с 3% за 14 дни и 5% за последните седем.
Продължава тенденцията на спад на заболяемостта, като най-ниска е тя в областите Разград, Видин, Кърджали, Велико Търново, Пазарджик.
По време на празниците да не се осъществяват близки контакти, като това въжи особено за районите с висока заболяемост.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони без електроенергия
Следваща статияТреви и храсти пламнаха на полигона в Марково, спасена е 2 000 дка гора

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here