дом Политика БСП-Шумен оспори вота за кмет в Административния съд

БСП-Шумен оспори вота за кмет в Административния съд

0
ДЯЛ

Жалба за оспорване на резултата от втория тур за избор на кмет на община Шумен, внесе днес следобед в Административния съд общинският председател на местната структура на БСП Веселин Пенчев. Той потвърди информацията за 24shumen.com
Левите искат ръчно преброяване на бюлетините.
Припомняме, че на пресконференция тази сряда шуменските социалисти обявиха, че ще оспорят резултата от втория тур на изборите за кмет на община Шумен, който се проведе на 3 ноември. Те твърдят, че са констатирали нарушения на Изборния кодекс, неправилно отчитане на гласовете в секционните избирателни комисии и имат съмнения за купен вот.
На балотажа за кмет на община Шумен Любомир Христов от ПП ГЕРБ получи 77 гласа повече от Венцислав Венков от БСП.
Общинската избирателна комисия призна резултата. Той бе потвърден и от Централната избирателна комисия, а днес Любомир Христов получи удостоверението си за избор на кмет.
Обжалването на изборния резултат няма да попречи на полагането на клетва на Христов като кмет на 11 ноември.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗатварят за движение улица „Марин Дринов“ за 10 дни
Следваща статияСлънчева и топла събота

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here