дом Общество Борисов: Само да оживеем, после ще решим всичко! Целта е да ви...

Борисов: Само да оживеем, после ще решим всичко! Целта е да ви запазя живи

0
ДЯЛ

Целта е да ви запазя живи. Само да оживеем, после ще решим всичко. Това беше лайтмотивът в изказванията на премиера Бойко Борисов по време на поредната му обиколка с джипа и инспектирането на АМ ”Струма”.
По последни данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията България е на първо място по най-малък брой заразени и на трето по брой починали в Европа. Според премиера и здравния министър Кирил Ананиев това дава основание да се твърди, че мерките у нас дават резултат.
“Много колеги говореха едно, а сега броят трупове. Нека си кажем истината. И аз можех да ви лъжа, че мерките ще се отпускат през 2 седмици”, заяви премиерът по повод въпрос дали извънредното положение в действителност ще продължи до месец май.
Мерките срещу разпространението на коронавируса са строги, но това е единственият начин да бъде избегнато по-голямо разпространение на заразата и ръст на жертвите, категоричен беше Борисов. По думите му други лидери са се правели “на бабити” и са подценявали заплахата от коронавируса, а сега “слагат хилядите трупове в найлонови чували и няма къде да ги погребват”.
„Ще започвам и ще свършвам с едно и също – спасихме ви от мигрантската криза, искаме да запазим българите живи и здрави. Колкото и да ни мразят за това… на никой не му е приятно да си стои вкъщи. Всички производства, които могат да работят, работят. Тези, които не могат, ще ги компенсираме. Задачата ми е да ви опазя живи. Питах и аз всеки ден доктора кога ще хвърля патерицата – той ми каза: на 31-ия ден“, картинно описа ситуацията министър-председателят.
„Страната ни в момента разполага с 20 000 PCR теста. Закупили сме още и очакваме доставка от Южна Корея, откъдето са най-точните тестове. Вече имаме 18 лаборатории, където хората ще се тестват масово, за да обхванем по-голяма част от населението. Работим по всички задачи. Трябва да ръкопляскаме и да благодарим на лекарите и на полицаите, които свършиха много работа“, заяви Борисов.
Борисов каза пазарите „да действат гъвкаво”. „Затова наредих на министъра да отпуснем и четвъртък, и понеделник. Веднъж на моя отговорност отпуснах пазарите, видяхте какво се случи”, каза премиерът. „На Разпети петък не се работи, в събота и неделя вкъщи, и в понеделник пак ще си напазаруват”.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтлага се кандидатстването за прием в детските градини и подготвителните групи
Следваща статияЗатварят кооперативния пазар и сергиите на открито в Шумен от 17 до 19 април

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here