дом Общество Бебе на 9 месеца проходи след рехабилитация в Центъра за ранно детско...

Бебе на 9 месеца проходи след рехабилитация в Центъра за ранно детско развитие в Шумен

0
ДЯЛ

Деветмесечно бебе проходи „предсрочно“ след рехабилитация в Центъра за ранно детско развитие в Шумен. Малкият Сечкин избърза да направи първите си крачки три месеца преди да навърши годинка, за радост на родителите си и на специалистите от центъра.
Това е пореден успех и гордост за екипа, който работи онлайн от обявяването на извънредното положение досега. Специалистите консултират децата по график и така работата на центъра не спира, а родителите са доволни, че получават подкрепа. Това съобщиха от Центъра в Шумен.
Бебето е прието в Центъра за ранно детско развитие на 4-месечна възраст, заради забавяне на двигателното развитие, веднага са назначени процедури с рехабилитатор, в началото 3 пъти седмично.
„Детето е родено с тежка асфиксия, което наложи интензивно лечение в кувьоз и с кислород, а заради изразения двигателен дефицит бе започната и своевременна рехабилитация в нашия център“, обясни неонатологът д-р Севдалина Стойкова, която е и педиатър в ЦРДР-Шумен.
„Благодарение на общите усилия на специалистите в екипа и на майката, детето вече ходи самостоятелно и страховете на родителите за неговото развитие са само спомен“, доволна е д-р Стойкова.
Щастлива от първите крачки на мъничкия си „пациент“ е и рехабилитаторката Елза Жендова, която в продължение на 6 месеца прави лечебен масаж 2-3 пъти седмично, за да се преодолее повишения мускулен тонус на крайниците.
„Майката е много старателна и стриктно изпълнява инструкциите ми, показвах й как вкъщи да продължат с гимнастиката и масажите и резултатът е налице“, радва се рехабилитаторката, която има над 20 -годишен професионален опит с бебета и малки деца и е помогнала на стотици семейства. Консултациите с терапевта онлайн ще продължат докато походката на Сечкин стане стабилна.
Безспорно най-радостни от първите крачки на момченцето са родителите му и по-голямата сестричка.
„Благодарна съм за всичко. Имахме нужда от помощта на Елза и д-р Стойкова, а съветите им бяха много полезни“, сподели майката на Сечкин, която изпрати клип с първите самостоятелни крачки на момченцето на специалистите в Центъра за ранно детско развитие.
Родителите още не са направили прощъпулника и го отлагат за по-късно, когато свърши извънредното положение, а и малкият да стъпва по-стабилно и да може да тича след питката. Семейството ще може да сподели радостта си и на общ празник, който по традиция центърът организира за проходилите през годината дечица.
Екипът на Центъра за ранно детско развитие продължава да работи сега онлайн, 100 деца от Шумен получават подкрепа и съвети от педиатър, кинезитерапевт, рехабилитатор, логопеди, специални педагози, психолог, социални работници и медиатори. Ръководството на центъра поддържа постоянна връзка със специалистите и упражнява ежедневен контрол върху броя и качеството на проведените консултации.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСоциално слаби граждани от две общини получиха храни за Великден
Следваща статияОбявление за инвестиционно намерение

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here