дом Наблюдател ШУ се включва в Наблюдателна кампания за търсене на астероиди

ШУ се включва в Наблюдателна кампания за търсене на астероиди

0
ДЯЛ

Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ ще участва с четири екипа в кампанията за търсене на астероиди „All-Bulgarian Asteroid Search Campaign“ в периода от 10 ноември до 10 декември 2017.
Преди началото й студентите ще преминат през специално обучение по малки тела в Слънчевата система и работа със специализирания астрономически софтуер, който се използва за обработка на наблюдателните изображения, получени с 1.80-м телескоп Pan-STARRS към Университета в Хаваи. След края на наблюдателната кампания всеки участник ще получи индивидуален сертификат за участие и за направените нови открития.
Студенти от всички специалности, проявяващи интерес към астрономията, могат да вземат участие в кампанията.Тя ще е координирана от Международната колаборация за астрономически изследвания към Университета Хардинс-Симънс и Университета в Хавай.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПродължава търсенето на учители в областта
Следваща статияМинистър Красен Кралев: До края на март зала „Арена“ ще бъде готова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here