дом Спорт Шуменските баскетболисти с победа срещу момчетата на „Берое“

Шуменските баскетболисти с победа срещу момчетата на „Берое“

0
ДЯЛ

Юношите на Баскетболен клуб „Шумен“ победиха връстниците си от „Берое“ Стара Загора с 94:67 в мач от 5-ия кръг на А група, Източна конференция. Нашите момчета се представиха изключително добре. Мачът се проведе в зала „Младост“ в областния град и с тази победа запазват второто място в конференцията, което дава право на домакинство на зонален турнир за републиканско първенство.
Шуменските юноши започнаха срещата уверени и със самочувствие. Добри изяви и в защита, и в нападение, позволиха на нашия отбор да поведе с 8:0. „Берое“ върнаха един кош, но тройка и хубав пробив за „Шумен“ доведе резултата до 13:2. Гостите от Стара Загора все пак влязоха в мача към средата на първата четвърт и няколко хубави техни нападение намалиха разликата. Шуменските баскетболисти отново затегнаха защита и върнаха разликата до десетина точка. До края на първoтo полувреме мачът вървеше кош за кош.
Второто полувреме продължи с добра защита, хубави комбинации в нападение и резултатни атаки за Шумен и юношите ни качиха преднината си над 30 точки до средата на третата четвърт. Гостите трудно организираха успешни нападения,а добрата защита на нашите момчета бе основния виновник, единственото оръжие на гостите в нападение Евгени Василев да вкарва по някоя друга тройка или наказателен удар, колкото да отбелязва тимът му точки на таблото.
В края на срещата треньорският щаб на „Шумен“ пусна на игрището всички резерви, за да им даде шанс да покажат, че са развили баскетболните си умения. Гостите се възползваха от това и намалиха част от пасива си, но „Шумен“ приключи мача при убедителна преднина от 27 точки – 94:67.
Следващият двубой на баскетболистите на „Шумен“ е с голямо значение за крайното класиране. Те ще премерят сили срещу „Дунав“ Русе на 1 декември от 13.00 часа в града край Дунав.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЩо луната не беше на тютюна, да види слънцето?!
Следваща статияДПС няма да изключва от редиците си кмета „беглец“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here