дом Общество Шофьори, стягайте автомобилите: Стартира акция „Зима”

Шофьори, стягайте автомобилите: Стартира акция „Зима”

0
ДЯЛ

От 1 ноември на територията на Областна дирекция на МВР – Шумен стартира акция „Зима”. Това заяви днес на брифинг Мирослав Миронов, гл.инспектор в Пътна полиция. Акцията ще бъде разделена на три части, като в първата ще се работи с пешеходците и водачите на каруци. Ще се проверява основно дали превозните средства с животинска тяга са оборудвани със съответните сигнални средства, така, че да бъдат видими през тъмната част на денонощието.
През втората част от акцията основно ще се работи с пешеходците и водачите, които отнемат предимството на пресичащите улиците лица.
В третата част ще се обърне внимание на техническото оборудване на автомобилите. След промяната в закона, всички превозни средства са длъжни да се движат с така наречените „зимни гуми“, т.е гуми с дълбочина на протектора над 4мм. Наред с това ще се следи и за осветлителните системи на автомобилите.

Според статистиката на Пътна полиция от началото на годината до 30 септември са станали 499 ПТП-а, от тях 59 са тежки. Загинали са 14 души, ранените са 64.

През изминалия зимен период от 1 ноември 2016 година до март 2017 година, са регистрирани най-голям брой загинали водачи-8. Загиналите пътниците са 5, а  ранените са 15. Общият брой на ПТП-а с участие на пешеходци са 15, при които има двама загинали и 13 тежко пострадали. До края на септември т.г. има глобени 86 пешеходци.

От полицията апелират към всички участници в пътното движение да бъдат изключително внимателни, по възможност пешеходците да бъдат облечени със светли дрехи и да пресичат на обозначените за това място. Призовават се и водачите да бъдат толерантни, както към пешеходците, така и към останалите водачи.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСнахи и свекърви запретнаха ръкави и показаха завидни готварски умения в Нови пазар
Следваща статияПътна полиция: Вижте 7-те най-важни правила за безопасност през зимата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here