дом Общество Шефът на Водното дружество иска подкрепа от общинарите за повишаване цената на...

Шефът на Водното дружество иска подкрепа от общинарите за повишаване цената на водата

0
ДЯЛ

Управителят на ВиК Шумен инж. Красимир Марков се надява,че община Шумен ще подкрепи предложения от дружеството бизнес план, в който е заложено увеличение на водата с 23%.
Това инж. Марков направи по време на среща в общината, на която присъстваха членовете на Икономическа комисия, кметът Любомир Христов, заместник-кметовете Боян Тодоров и Росица Антонова.
„Предложеното от нас увеличение на водата остава. Все още не се знае кога Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще насрочи общественото обсъждане за разглеждане на нашия бизнес план“, обясни Красимир Марков. Той припомни, че се планира водата за селата в областта да стане 2,56 лв., а за градовете,където водата се пречиства – 3,25 лв. с ДДС.
Бизнес планът предстои да се гледа първо на извънредно Общо събрание на ВиК Асоциацията за област Шумен, насрочено за 30 юни. На него 10-те общини в областта, както и държавата, която е с най-много дялове във ВиК дружеството, трябва да кажат дали го подкрепят или не. Последната дума за цената на водата има КЕВР.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗалесяват 274 декара нови гори в Шуменско, ще се садят само широколистни видове
Следваща статияСъбират излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, батерии и акумулатори

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here