дом Наблюдател Църковен триумвират ръководел делата на БПЦ

Църковен триумвират ръководел делата на БПЦ

0
ДЯЛ

Водещ агент на Държавна сигурност и двама епархийски митрополити – духовни чеда на архиерей, сътрудничил на тайните служби, вече 25 години ръководят задкулисно делата на БПЦ, като тотално са игнорирали Светия синод като висш орган за управление, това разкриха пред 24shumen.com независимо един от друг двама столични свещеници.
„Тричленката, известна в Църквата като „триъгълникът на властта“ отдавна, е иззела всички ръководни функции на синода, нагло и безскрупулно. Имало е доста случаи, когато църковният триувмират даже възпрепятства инициативи на самия синод, налагайки свои аргументи” твърдят нашите източници в расо. По техните думи за да няма противоречия и спорове, останалите 12 членове на синода се съгласявали с неприемливи, а понякога и скандални тези на триумвирата.
Според нашите източници Комисията по досиетата, която според парламентарно представени партии трябва да се закрие или да се трансформира в Институт по национална памет, била необходима още. А аргументите, че така православните християни са разбрали, че и сред духовниците е имало доносници. И те още не са се покаяли.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРадослав, който уби родната си майка, влиза в затвора за 20 години
Следваща статияБСП активисти: ДПС не спази уговорката да подкрепи наш кандидат в Цани Гинчево

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here