дом Общество ЦИК реши: Хората под карантина могат да гласуват с подвижна урна

ЦИК реши: Хората под карантина могат да гласуват с подвижна урна

0
ДЯЛ

Хора, поставени под карантина или изолация могат да гласуват на 11 юли с подвижна урна на адреса, където прекарват карантината. Това реши Централната избирателна комисия (ЦИК). 
Карантинираните обаче не могат да гласуват с подвижна кутия, която е предназначена за избиратели с трайни увреждания, уточняват от ЦИК.
Секциите за гласуване се образуват на територията на всяко населено място, ако до три дни преди изборния ден има подадени не по-малко от 10 заявления. Заявлението за вписване в списъка се подава до кмета на общината. То може да бъде подадено лично от пълномощник с пълномощно в свободен текст, по пощата, по факс или на безплатен електронен номер, както и по електронен път – през интернет страницата на ЦИК или съответната община, без да се изисква квалифициран електронен подпис.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДеца от Шумен гостуваха на полицейския питомник
Следваща статияДвама членове на ВСС подадоха оставки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here