дом Общество Успехът на държавата в грижата за децата – отразен в „Бележник 2019“

Успехът на държавата в грижата за децата – отразен в „Бележник 2019“

0
ДЯЛ

Средният успех на държавата в грижата за децата представя в „Бележник 2019“ Националната мрежа за децата. Промотирането ще се проведе едновременно в осем общини в страната.
Инициативата е на Национална мрежа за децата, в която влизат 150 граждански организации, работещи за и с деца и семейства.
В Шумен, Бележникът във вид на доклад, ще бъде показан и обсъден на 23 април от 10.30 часа в залата на Областна управа.
За участие в събитието са поканени представители на местната власт, държавните институции на местно ниво, училища, неправителствени организации, родители и медии.
„Това, което ни обединява, са насърчаването, защитата и спазването на правата на детето и вярваме, че всички политики и практики, които засягат пряко или косвено децата, следва да се изготвят, прилагат и наблюдават, като се взема предвид принципът за висшия интерес на децата. Работим за общество, в което всяко дете има семейство и се радва на най-добрите възможности за живот и развитие”, е целта на организаторите, записана в учредителните документи.
За първи път докладът обхваща осем области: детско благосъстояние, насилие срещу деца, детско здраве, ранно детско развитие, образование, семейна среда и алтернативни грижи, детско правосъдие и детско участие като се стреми да даде възможно най-обективна картина на живота на децата в България във всяка една от тези области в резултат от усилията и постиженията на държавните институции.
Освен експертното мнение, докладът включва и мнението на близо 500 деца, родители и професионалисти, работещи с деца, споделено в над 30 фокус групи и онлайн допитване.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони с прекъсвания на тока
Следваща статияЖителите на „Макак“ се включиха в „Купи и сподели“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here