дом Бизнес Удължиха срока за подаване на годишните отчети на фирмите

Удължиха срока за подаване на годишните отчети на фирмите

0
ДЯЛ

До 5 април се удължава срокът, в който фирмите могат да подават годишните отчети за дейността си през 2018 година в Националния статистически институт (НСИ), съобщиха от ведомството. Решението е взето след разговори с Националната агенция за приходите.
Подаването на годишните декларации за облагане с корпоративни данъци вече е възможно без вписване на задължителния по закон входящ номер на подадения в НСИ Годишен отчет за дейността. Фирмите, подали данъчни декларации, са задължени да подадат и отчетите си в НСИ, като институтът ще изпраща номерата служебно на Националната агенция за приходите.
В момента информационната система „Бизнес статистика“ работи с намален капацитет, като вчера са били приети 13 000 отчета. Остават още близо 50 000 отчета, които фирмите ще трябва да подадат задължително до 24.00 часа на 5 април.
Снимка: bgr.bg
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзплащането на пенсиите и великденските надбавки започва на 8 април
Следваща статияБСП и ДПС в спор за секретар в РИК – Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here