дом Общество Сюннет Байрам затвори улица в Шумен (снимки)

Сюннет Байрам затвори улица в Шумен (снимки)

3
ДЯЛ

Масово обрязване на деца е причината да се затвори за движение улица “Дойран“ в Шумен, в близост до Томбул джамия.
Обредът, традиционен за мюсюлманите, преминава спокойно. Очаква се на повече от 180 деца да бъде извършен сюннет. Медицинският ритуал се извършва с модерен метод – лазер и от лекари, дошли от съседна Турция. научи 24shumen.com.
Обрязването (сюннетът) е стара семитска практика, позната от дълбока древност. Тя по своята същност е хирургическо прекъсване с упойка на препуциума в горната част на мъжкия член, е станала част от някои религии – главно в исляма и юдаизма.
В последно време се наложи тенденцията обрязването да се прави за цяла група момчета, която се нарича от мюсюлманите Сюннет Байрам. Това е особено популярно в районите със смесено население като Шуменско, Кърджалийско, Разградско и т.н.
Това превръща обреда във всеобщ празник, който по своята тържественост и разточителност наподобява сватба. Снимки:24shumen.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочна общото събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците на общините
Следваща статияРешено: Община Шумен ще плаща с 1.70 лв повече за тон отпадък

3 КОМЕНТАРИ

  1. Няма лошо бе, какъв е проблемът, децата са си техни, обичаите също. От хигиенна гледна точка дори е за предпочитане.Цял Израел е обрязан, 90% от американците се обрязват също.

  2. Шумен е на и лайняното място в България Само тук може да се случи подобна свинщина. Цялата градска оправа заедно със шефа на полицията трябва да бъдат съдени за Държавна измяна.А този свинарник томбола да бъде рушнат и каманите да се върнат в Плиска от кадето са открадна ти Ако не им харесва през Босфора.. Те манафите още помнят за екскурзията ще им го припомнят

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here