дом Общество Решено: Община Шумен ще плаща с 1.70 лв повече за тон отпадък

Решено: Община Шумен ще плаща с 1.70 лв повече за тон отпадък

0
ДЯЛ

Събрание на регионалното сдружение за управление на отпадъци,определи нова цена за тон сепариран отпадък, който ще плаща Община Шумен.
Върху досегашната базисна цена от 16.40 лв/т, ще бъде добавен 1.70 лв/т.
По време на събранието бе договорена промяната в изчислението на формулата за крайната сума.
„Имаше предложение в тези формули да участват всички отсортирани отпадъци, но стигнахме да споразумение да включим само и единствено рециклируемите, от тук насетне фирмата ще бъде стимулирана с надбавка над основната цена от 16.40 лв на тон.
„Отчисленията към РИОСВ, които общините плащат тази година, са 40 лева на тон. Цената за депониране е 20 лева и 25 стотинки. Ако не се постигне изпълнение на целите – намаляване на депонирания отпадък, тази сума ще се покачва в годините и разходите за общината ще са значително по-високи,“ обясни пред журналисти гл. експерт „Екология“ в администрацията Живка Атанасова.
Предприятието по чистота в Шумен пък ще се сдобие с нова фадрома-товарач и контейнери за разделно събиране, за които ще бъдат отпуснати общо 541 000 лева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСюннет Байрам затвори улица в Шумен (снимки)
Следваща статияШуменци: Идваме, за да си заминем отново

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here