дом Общество Стартира информационна кампания по ПРСС и младежки конкурс за влогъри

Стартира информационна кампания по ПРСС и младежки конкурс за влогъри

0
ДЯЛ

От 17 април до 12 май Областен информационен център – Шумен ще представи актуални процедури за кандидатстване по Програмата за развитие на селските райони. Експертите на центъра ще посетят общините от област Шумен и ще представят мярка 7.2 от ПРСР “ Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ с възможности на общините в тези райони да кандидатстват за обновяване на образователна, спортна, улична инфраструктура и енергийна ефективност на сгради. Срещите в общините от област Шумен ще се проведат по график, като ще започнат от Община Никола Козлево на 17 април в 9.30ч. и ще завършат в община Венец на 03.05. Срещата в община Шумен, ще бъде по темата “ Фонд на фондовете“ а гост – лектори от Фонда ще бъдат Тихомир Илиев и Александра Льомоан.
В периода на кампанията ОИЦ организира и младежки конкурс на тема „Живея в Европа“. Партньор на проявата е Обединеният детски комплекс в Шумен. Конкурсът се провежда по повод инициативата на Европейската комисия „Европа в моя регион“. От 17 април до 08 май на електронния адрес на ОИЦ: oic_shumen@abv.bg се приемат кратки видео материали, с продължителност до 7 минути, направени от младежи на възраст 10-18 години. Те трябва да бъдат по темата на конкурса „Живея в Европа“ и да показват по интересен начин представите на младите за живота им в Европа. Всеки участник, изпратил видео трябва да посочи трите си имена, възраст, местоживеене и телефон за връзка. Няма териториални ограничения за участниците. Получените видеа ще бъдат публикувани в видео канала на ОИЦ – Шумен в youtube.com и ще могат да бъдат преглеждани и харесвани. Жури ще ги оценява по следните критерии:
– Брой преглеждания и харесвания на видеото
– Сюжет
– Оригиналност
– Постановка/подредба в кадър
– Демонстрирани умения в монтажа
Най-добрите 3 видеа ще бъдат наградени, като в осигуряването на наградния фонд организаторите от ОИЦ са подпомогнати от Индустриален парк – Шумен и ОДК. Предвидени са 4 награди. Първа награда – видеокамера, втора награда – преносима външна памет (харддиск) и трета награда – портативен говорител. За най-малкия и креативен участник с отличено видео ОДК осигурява специална награда.
Наградите ще бъдат връчени от Изабел Овчарова – известна влогърка от Шумен по време на заключителното събитие на 10 май в ОИЦ.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЖители на кв. „Дивдядово” искат нова автобусна спирка
Следваща статияОбявиха конкурс за управител на „Еко система“ЕООД – Никола Козлево

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here