дом Общество Спортният министър проверява проведеното в Шумен Европейско първенство по ММА за деца...

Спортният министър проверява проведеното в Шумен Европейско първенство по ММА за деца и младежи

0
ДЯЛ
Снимка: Министерството на младежта и спорта

Изпратили сме писмо до Международната федерация по ММА, относно постъпили сигнали при нас за проведеното през 2018 г. в Шумен Европейско първенство по ММА за деца и младежи от 12 до 17 години. Това заяви министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов, който днес направи отчет за извършените дейности в ММС по време на неговото управление.
Припомняме, че Европейското първенство се проведе през месец октомври 2018 година в „Арена Шумен“. Над 250 състезатели от 12 до 17 години се бориха за призовите места. Това бе първото по рода си състезание за тези възрастови групи и честта да го приеме получи Шумен.
Спортният министър каза, че е разпоредил вътрешен одит на държавното предприятие Български спортен тотализатор (БСТ), чийто принципал е ММС. „Там има много завишени разходи, предимно разходи за външни услуги. Има много изплащане на допълнителни възнаграждения на персонала, а реално тотото е работило на загуба. До 2019 г. тя е в размер на 27 468 000 лв. Съществен е и размерът на задълженията към участници в хазартни игри – 39 164 000 лв., които са се увеличили спрямо 2018 г. с 14 581 000 лв. За миналата година резултатите ще бъдат публикувани през септември и тогава ще видим дали нещата са се подобрили“, заяви министър Кузманов по време на пресконференция, на която направи отчет за работата на своя екип след встъпването в длъжност.
Той допълни, че след негово разпореждане БСТ е прекратил всякакви отношения по договора с фирма „Декарт“, която е свързана със санкциите по закона „Магнитски“ и внесе повече яснота по случая. „На 07.10.2011 г. БСТ обявява открита процедура по ЗОП с предмет: „Разработване и внедряване на информационна и комуникационна система за приемане на залози в реално време за хазартни игри, организирани от БСТ“. Тя включва цялостно хардуерно и софтуерно оборудване за два центъра за данни и 1700 броя терминални устройства. За изпълнител е избран консорциум „Галоа“, с който на 30.12.2011 г. е сключен договор в размер на 14 849 000 лв. без ДДС. В този консорциум участват фирма „Декарт“ и „АйСиЕс“. На 27.06.2013 г. БСТ открива процедура по договаряне, без обявление, за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Доставка на допълнително количество терминални устройства“. Тя е възложена на консорциум „Галоа“ с договор за сума в размер на 3 297 500 лв. без ДДС. На 02.04.2015 г. се открива друга процедура с предмет „Надграждане на приложен софтуер на съществуваща централна компютърна система и допълнителна доставка на терминални устройства“. Поръчката пак е получена от същия консорциум, а договорът е за 860 000 лв. без ДДС. На 27.11.2017 г. БСТ обявява открита процедура по реда на ЗОП с предмет „Надграждане на съществуващата централна компютърна система за приемане и обработка на залози“. За изпълнител е избран фирма „Декарт“ ООД, с която е сключен договор на 01.08.2018 г. за 2 100 000 лв. без ДДС. Прави впечатление, че всички големи поръчки се печелят от фирма „Декарт“, свързана с Васил Божков, или от консорциум „Галоа“, в който участва фирма „Декарт“, обясни спортният министър. “Стана ми ясно поведението на министър Кралев след изявата за младежките програми, когато в офиса на ГЕРБ тропаше по масата и каза моето министерство, моите служители и моите кашони. Явно и тук е било неговото министерство, защото цялото предно правителство се бореше срещу Васил Божков, на когото бяха повдигнати 18 обвинения, a излиза, че правителството се е борило, а министерството на г-н Кралев не се е борило. Вие си направете изводите“, каза още той.
„Държа да заявя, че тотото няма да спира да работи, а печалбите ще се изплащат. Трябва да имаме доверие в БСТ, защото той е много важен финансов източник за българския спорт. Работата му би била още по-ефективна, ако се спрат течовете в него. Там работят много класни специалисти и аз вярвам, че те ще могат да се справят с тази ситуация“, категоричен беше министърът на младежта и спорта.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСелятин Мехмед, кандидат за депутат от ДПС: Да спрем омразата и разделението!
Следваща статия105 нови случая на COVID-19 у нас, излекуваните са 227

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here