дом Култура Смесеният хор „Проф. Венета Вичева” ще участва в православен фестивал

Смесеният хор „Проф. Венета Вичева” ще участва в православен фестивал

0
ДЯЛ
Смесен хор „Проф. Венета Вичева”.

Третият национален православен фестивал „Св. Св. Кирил и Методий” ще се проведе на 12 и 13 юни, събота и неделя в Попово. Събитието има конкурсен характер. В програмата ще се включат 16 хорови формации, сред които и шуменският хор – най-големият певчески състав, подал заявка за участие, съобщиха от общинския пресцентър.
Още в първия ден на откритата сцена пред Дома на културата „Димо Коларов” ще излязат 40 певци от хор „Проф. Венета Вичева” с изпълнение на пет източноправославни песнопения. Диригентът Христо Атанасов е убеден, че въпреки трудния характер на църковната музика и краткия период за репетиции и подготовка ще представят достойно хоровото изкуство на Шумен.
Жури с председател Милен Иванов ще оценява изпълненията. Българската национална телевизия ще направи запис на фестивалната програма. В нея освен конкурсна ще има и концертна част, която ще бъде подготвена със сборна формация от гостуващи състави.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНа подмяна подлежат близо 50 000 документа за самоличност в област Шумен
Следваща статияЛаура Кьовеши: Постъпили са сигнали за корупция и финансови злоупотреби от България

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here