дом Общество След скандални дебати в ОбС: Отпадна точката за новите такси на „Арена...

След скандални дебати в ОбС: Отпадна точката за новите такси на „Арена Шумен“

0
ДЯЛ

Неразбирателство и популизъм в сесийна зала доведоха до запазване на досегашните цени за ползване на зала „Арена Шумен“.
След бурни дебати и скандали съветниците не достигнаха до консенсус за цените. Кметът Любомир Христов оттегли докладната записка за въвеждане на нови такси за почасово ползване на модерния спортен обект. Добромир Драев цитира законови положения, според които „Арена Шумен“ трябва да се ползва безплатно. „Това е популизъм. Подобно положение не е възможно, защото залата се нуждае от поддръжка“, категоричен бе кметът и припомни, че от десетилетия никое управление на града не е давало толкова пари за развитие на спорта.
Новите почасови такси бяха обосновани и защитени от Юлиян Вълчев – директор на Общинско предприятие „Общински жилища и имоти“, което стопанисва залата. „Новите такси ще дадат възможност на отборите да правят тренировки непосредствено преди мачовете. Те и сега ползват залата, но плащат 480 лева с ДДС за 12 часа. Залата предлага възможност за тренировки по тенис на маса и тенис на корт. Таксите ще улеснят спортните клубове в града. Цените са предложени след консултации с тях“, обясни Юлиян Вълчев, но въпреки конкретиката му съветниците продължиха да водят безплодни спорове. В този момент дойде и оттеглянето на точката от кмета Любомир Христов. „Оттеглям предложението, защото тук започнаха да се упражняват в популизъм по темата. Докато аз съм кмет залата ще се ползва от всички шуменци при определените вече условия“, категоричен бе Любомир Христов.
Съветници предложиха да се дадат 15 минути за консултации между партиите и намиране компромисно решение. Кметът обаче отказа.
Припомняме, че в интерес на спортните клубове местната администрация предложи тарифа за почасово ползване на зала „Арена Шумен.
За тренировка от 90 минути цената бе 84 лева с ДДС. За тренировки до 4 часа бе предложена тарифа от 192 лева, а до 8 часа – 336 лева.
Цена от 7.20 лева на час бе предложението за двама състезатели за тренировка по тенис на маса. За същото време за четирима стойността бе 10.80 лева.
Едночасова тренировка по тенис на корт за двама струваше 30 лева, а за четирима 42 лева. Всички цени бяха с включено ДДС.
Залата може да се наема и за външни събития, но пазарната цена е 1 500 лева за 12 часа.
С оттеглянето на гласуването на новите почасови тарифи остава в сила старият режим и такси за ползване на „Арена Шумен“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУдължават срока за привеждане в действие на паркоматите
Следваща статия6 от 8 язовира в община Шумен остават при наемателите, 2 – на държавата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here