дом Общество 6 от 8 язовира в община Шумен остават при наемателите, 2 –...

6 от 8 язовира в община Шумен остават при наемателите, 2 – на държавата

0
ДЯЛ

Два от язовирите на територията на община Шумен – Новосел и Царев брод-2 бяха прехърлени на държавата. Това стана с 34 гласа „за“, 2 „против“ и 3 „въздържал се“.
Двата водоема са източени, този в Новосел няма наемател.
Предложението за прехвърляне на осем от язовирите в община Шумен на държавата бе внесено за разглеждане на днешната сесия от общинска администрация. Кметът Любомир Христов подчерта, че и сега от местната хазна се заделят по 1 200 лева годишно за поддръжката на всеки от осемте язовира.
Идеята предизвика брожение сред наемателите на водоемите и те изложиха доводите си на извънредно заседание на икономическа комисия. Това доведе до пренареждане на силите в сесийна зала и съветниците приеха предложението на съветника Даниела Русева. Според него кметът Любомир Христов ще предложи на наемателите да поемат разходите за поддръжка на водоемите, всеки да има оператор на язовирната стена, който да следи за нейното състояние. При неспазване на клаузите по договора той да бъде анулиран, а язовира да премина на стопанисване от държавата.
„Това е приемливо решение, защото в момента например концесионер плаща 800 лева годишен наем, а от местната хазна даваме 1 200 лева за поддръжка, което е нелогично“, коментира кметът Любомир Христов.
С 37 гласа „за“ съветниците приеха язовирите в землищата на селата Белокопитово, Костена река, Друмево, Илия Блъсков, Велино и Царев брод-1 да останат при наемателите. Поддръжката също е за сметка на концесионерите.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлед скандални дебати в ОбС: Отпадна точката за новите такси на „Арена Шумен“
Следваща статияИван Лечев и Нико Майеров са новите почетни граждани на Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here