дом Други Силистренец държи рекорда за най-висока скорост на пътя в Шуменско

Силистренец държи рекорда за най-висока скорост на пътя в Шуменско

0
ДЯЛ

Високата скорост е сред най-честите причини за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия с пострадали участници в движението. За да се ограничат предпоставките за възникването им контролът на скоростните режими ще продължи.
162 км/ час е „рекордът“ поставен по време на специализираната полицейска операция за скорост през изминалата седмица на територията на ОДМВР – Шумен. Оказва се, че това е най-високата скорост от началото на годината до момента извън рамките на населени места. Водачът на лек автомобил „Инфинити“ със силистренска регистрация е бил заснет от мобилна камера по пътя Шумен- Силистра, на разклона за Хитрино на 22 април малко след 13.00 часа. Мястото е избрано за контрол от пътните полицаи заради това, че е с повишена опасност от настъпване на пътнотранспортни произшествия. Ограничението на скоростта в този участък е 90 км/ час. На водача ще му бъде съставен акт. Заради системно нарушаване на скоростните режими освен парична глоба в размер на 1 500 лева каквато се предвижда по закон ще бъде лишен от правото да управлява за срок от 6 месеца. От началото на годината до момента са му издадени 12 електронни фиша за превишена скорост. Всички са платени.
През месец януари най-високата скорост е засечена на входа на село Градище. При ограничение от 90 км/ час водач на лек автомобил „Фолксваген Пасат“ е бил установен да преминава със 150 км/ час. Глобата му, в размер на 1300 лева е платена.
През февруари най-високото превишение на скоростта е с 55 км/ час. Засечен е водач на лек автомобил „Мазда“ 6, който е преминал с 145 км/ час при ограничение на скоростта от 90 км.
„Рекордът“ през март е 140 км/ час на участък, на който максимално разрешената скорост е 90км/ час. На водача на лек автомобил „Мерцедес“ е издаден електронен фиш в размер на 400 лева. Глоба в размер на 850 лева е наложена на водачи на леки автомобил „Ауди“ А5 и „Нисан Патфайндър“, които извън рамките на населено място при ограничение на скоростта от 60км/ час са преминали със 136 км/ час.
През април са издадени електронни фишове за превишена скорост на три дами. 800 лева е санкцията на водач на лек автомобил „Ауди“ А8, преминал със 131 км/ час при ограничение на скоростта от 60 км/ час. Електронен фиш за превишение на максимално разрешена скорост е издаден на водач на „Дачия Дъстър“. За превишение от 70 км/час над разрешените 60 глобата е 750 лева. Електронен фиш за превишена скорост от 59 км/ час над максимално допустимата от 60 км/ час е издаден и на водач на лек автомобил Фолксваген. За нарушението глобата е в размер на 650 лева.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛек спад на безработицата през март в областта
Следваща статияОтчет за свършеното през мандата, даде областният управител проф. Стефан Желев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here