дом Здраве РЗИ: Нови трима с туберколоза, 88 с остри заразни заболявания за една...

РЗИ: Нови трима с туберколоза, 88 с остри заразни заболявания за една седмица

0
ДЯЛ

През изминалата седмица са регистрирани общо 88 случая на остри заразни заболявания срещу 61случая за предходната седмица. От тях 56 са случаите на остри респираторни заболявания (ОРЗ) и грип срещу 35 за предходната седмица.
Ентероколитите са 18 случая срещу 10 случая за предходната седмица (8 случая в гр. Шумен, по 2 случая в гр. Нови пазар, гр. В. Преслав и по 1 случай в гр. Смядово и селата Ивански, Пет могили, Крива река, Вълнари, Долина).
Ротавирусен гастроентерит – 4 случая срещу 6 случая за предходната седмица (2 случая в гр. Шумен и по 1 случай в гр. В. Преслав, с. Никола Козлево).
Туберкулоза – 3 случая срещу 0 случая за предходната седмица (по 1 случай в гр. В. Преслав, с. Кочово и с. Могила).
Скарлатина – 1 случай срещу 0 случая за предходната седмица (гр. Шумен).
Ламблиоза – 5 случая срещу 2 случая за предходната седмица (2 случая в с. Друмево и по 1 случай в гр. Нови пазар, с. Крива река, с. Ст. Михайловски).
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРИМ с документална изложба в памет на д-р Васил Хараланов, най-големият колекционер на монети в Европа
Следваща статияВдигат православен параклис до болницата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here