дом Общество Прокуратурата вкара в Административния съд местни такси и услуги от Наредба на...

Прокуратурата вкара в Административния съд местни такси и услуги от Наредба на Община Шумен

0
ДЯЛ

Административният съд ще разгледа на 18 септември от 9.00 часа образуваното по инициатива на прокурор при Окръжна прокуратура административно дело №185/2017г. по описа на съда.
С депозирания протест се оспорва чл. 42, т. 7 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Шумен, приета с Решение № 31 по Протокол от 12.02.2008 г. на Общински съвет – Шумен, по силата на която разпоредба: „По производства за настаняване под наем, продажби, замени или учредяване на вещни права върху общински имоти се заплащат такси при придобиване на общински имоти или вещни права върху тях, както следва:
а) върху стойността на имота, предмет на продажбата, съответно стойността на ограниченото вещно право– 2 на сто;
б) върху по-голямата стойност при замяна – 2 на сто;
в) върху стойността на собствения дял, който се получава при доброволна делба – 2 на сто.
г) при придобиване или възстановяване право на собственост върху земи по параграф 4 от ПЗР на ЗСПЗЗ – 60 лв.“
Претендираната отмяна на разпоредбата от Общинската наредба се обосновава с обстоятелството, че с нея се изисква плащане без основание, т.е. без оказване на услуга от местния орган. Поради това оспорената повеля се явява незаконосъобразнa, доколкото противоречи на нормативни актове от по-висока степен –на разпоредби от Конституцията на Република България и от Закона за местните данъци и такси.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМайстор Божидар Димитров ще разкрива тайните на карвинга пред курсисти
Следваща статияРЗИ-Шумен ще тества всички желаещи със Smoker Lyzer

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here