дом Култура Майстор Божидар Димитров ще разкрива тайните на карвинга пред курсисти

Майстор Божидар Димитров ще разкрива тайните на карвинга пред курсисти

0
ДЯЛ

От 1 септември до 1 декември в библиотека при читалище „Христо Ботев“ в Нови пазар започват специални занимания за читателите на възраст от 13 до 30 години.
Кръжокът е с практическа насоченост и е предназначен за всички, които желаят да се научат на начални умения по карвинг.
Карвинг – това са техниките на декорация, при които плодовете и зеленчуците „оживяват“. Карвинг означава издълбаване на фигури на хора, животни или на бойни сцени върху повърхността на плодове и зеленчуци, формиране на цветни композиции от резбовани плодове и зеленчуци, както и създаването на оригинални салатиери от кората на някои плодове.
Декорацията на плодове и зеленчуци е древна практика, произлизаща от азиатските страни, но намерила бързо почитатели и извън Изтока. За Тайланд, Япония и Китай карвингът е задължителен елемент за всяка официална вечеря и един от символите на азиатската кухня.
Курсистите ще придобиват умения за създаване на украси на ястия, гравиране на храна, съобщават от още организаторите на кръжока.
Обучението ще се провежда в малки групи до 5 човека, като се цели индивидуален подход.
Кръжокът е безплатен и достъпен за всички, които имат желание да придобият начални умения по карвинг, а ръководител е Божидар Димитров.
„За първи път тази година предлагаме такъв кръжок. Кръжокът по карвинг е любопитен за младите хора, които ще научат много интересни неща, а нашата цел е непрекъснато да обогатяваме програмата си и да бъдем полезни.
Потопете се в магията на карвинга, заедно с майстора Божидар Димитров.
Срокът за записване започна на 18 август, а крайният срок е до 31 август, на място в големия отдел на библиотеката“, заявиха от читалището в Нови пазар.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Хитрино е похарчила едва 1/6 от парите за възстановяване! Осем месеца след адския взрив, хората все още нямат нови къщи
Следваща статияПрокуратурата вкара в Административния съд местни такси и услуги от Наредба на Община Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here