дом Криминале Проверяват сигнали за изборна търговия в Шуменско

Проверяват сигнали за изборна търговия в Шуменско

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

През последните две денонощия по различни канали в Областната дирекция на МВР-Шумен са приети сигнали, по които се извършват проверки за евентуални нарушения, свързани с политическите права на гражданите и изборното законодателство. Това съобщиха от местното силово ведомство.
Проверки се осъществяват и по преписки получени от Районна прокуратура-Шумен. По всички тях се извършват своевременни действия, като материалите се докладват в прокуратурата. Получените до момента сигнали се отнасят за населени места от общините Шумен, Никола Козлево, Велики Преслав, Върбица, Венец, Нови пазар и Каспичан. До момента са съставени 55 предупредителни протоколи на лица, за които има информация, че евентуално биха могли да повлияят на изборния процес или да извършат престъпления против политическите права на гражданите. През изминалото денонощие от мобилни групи с включени в тях разследващи полицаи, служители на криминална и охранителна полиция са реагирали на 11 сигнала за нарушения и евентуални престъпни деяния против политическите права на гражданите. Напомняме, че сигнали от граждани, свързани с нарушения на изборния процес могат да бъда подавани денонощно на телефон 112, 054/800588 – дежурен ОДМВР-Шумен и 9822232, както и на е-mail адрес izbor@mvr.bg.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПолицията пое охраната на изборните секции в областта
Следваща статияДнес избираме парламент

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here