дом Общество Полицията пое охраната на изборните секции в областта

Полицията пое охраната на изборните секции в областта

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Към 20.30 часа днес е поета охраната на СИК на територията на Шуменска област. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
Над 320 служители са включени в охраната на помещенията на СИК, охраната на изборните материали, на машините, обществения ред и сигурността преди и по време на изборите за Народно събрание на Република България. Служителите от структурните звена на МВР са ангажирани със сигурността на местата за гласуване – 302 СИК, 263 машини за гласуване и 14 подвижни секции, както и с други дейности за обезпечаване на реда и сигурността при провеждането на изборите. Охраната ще се извършва при спазване на противоепидемичните мерки. Цивилните служители на МВР ще бъдат с поставена на ръката светлоотразителна лента с надпис „Полиция“. Секциите ще бъдат предадени на секционните комисии утре сутринта преди началото на изборния ден. В изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Органите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия. В деня на изборите при необходимост от възстановяване на реда в изборните помещения, по решение на СИК и по искане на председатели на секционни избирателни комисии, служителите на МВР оказват съдействие в рамките на тяхната компетентност. До момента от ОДМВР-Шумен са издадени 26 удостоверения на български граждани, с които могат да упражнят правото си на вот в изборния ден. Удостоверенията се издават при изгубен, откраднат и повреден или унищожен документ за самоличност. Полицаите ще извършват охрана извън секциите. При поискване от председателя на секционната комисия полицейските служители ще вземат отношение при констатиране на нередности и нарушения на обществения ред и в помещенията за гласуване.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзборът на потребителите: За 7-ми път майонеза „Краси” е любима марка
Следваща статияПроверяват сигнали за изборна търговия в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here