дом Общество При съседите: Община Антоново обяви частично бедствено положение заради поройните дъждове

При съседите: Община Антоново обяви частично бедствено положение заради поройните дъждове

0
ДЯЛ
Илюстративна

На сигнали за наводнени къщи и паднали дървета вследствие обилни дъждове са реагирали днес екипи на РДПБЗН-Търговище, съобщиха от регионалния пресцентър на ОДМВР. Пожарникарите и в момента работят по отводняване на наводнени къщи, отстраняване на паднали дървета и големи клони и събрали се наноси по пътищата между някои населени места в община Антоново вследствие покачване нивото на реки и дерета. На място са четири екипа на пожарната, които са съоръжени с мотопомпи – по два екипа на РСПБЗН-Антоново и на РСПБЗН-Търговише. До момента екипи на пожарните служби са отводнили 7 наводнени къщи в село Стара речка, което е най-засегнатото от природното бедствие село в община Антоново.
Пожарникарите са отстранили и 15 паднали от бурята дървета в същото село, както и паднали дървета в селата Стеврек и Черни Бряг. Няма пострадали хора, нито животни. Не се е наложило да се предприеме евакуиране. Със заповед на кмета на община Антоново в някои от селата в нея е обявено бедствено положение.
Днес най-засегнатите места бяха посетени от областния управител Станимир Парашкевов, директора на ОДМВР-Търговище ст. комисар Мариан Михайлов, директора на РДПБЗН-Търговище комисар Стефан Стефанов, началника на РУ-Омуртаг гл. инсп. Борислав Борисов. Спасителните дейности продължават.
Залятото от вода село Ставрек, може да видите тук.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДеца от 4 тима в футболна надпревара на турнир в Каспичан
Следваща статияЖълт код в Шуменско за дъждове и гръмотевични бури в неделя

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here