дом Култура Преподаватели по съвременни езици от 35 страни се събраха на първия си...

Преподаватели по съвременни езици от 35 страни се събраха на първия си конгрес

0
ДЯЛ

Първият източноевропейски регионален конгрес на Международната федерация на асоциации на преподавателите по съвременни езици и ХХVI-та международна конференция на Българската асоциация на преподавателите по английски език бяха открити днес в хотел „Черно море” във Варна.
Съорганизатор на събитието е Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“, негов домакин до 25 юни ще бъде Департаментът за информация, квалификация и продължаващо образование, съобщиха от учебното заведение.
Темата на първото по рода си събитие в България, което събира представители на различните езикови асоциации, е „Изучаване и преподаване на езици: изграждане на мостове към бъдещето”. Работните езици са пет – английски, немски, френски, руски и български.
Над 200 представители от 35 страни – изследователи, преподаватели, учители по чужди езици и студенти, участват със свои доклади в мащабния многоезичен форум.
Поздравителен адрес към тях от името на ректора на Шуменския университет проф. д.и.н. Георги Колев поднесе зам.-ректорът доц. д.п.н. Наталия Павлова. „Убеден съм, че събитието ще се превърне в силен и активен форум, място не само за установяване на контакти, а и за обсъждане на най-новите виждания и опит в чуждоезиковото обучение”, пише в приветствието.
Пленарните доклади днес са на авторитетни учени от САЩ, Великобритания, Израел, Холандия, Италия, Австралия, Бразилия, Турция, България и други страни. Заседанията в десетте секции в следващите дни ще бъдат в Департамента за информация, квалификация и продължаващо образование.
По време на конференцията ще бъде уредена изложба на книги, учебници и други учебни материали от световни и български издателства.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗадържаха опасен рецидивист, опитал да изнасили възрастна жена
Следваща статияОсиновиха го като Калин от Каспичан, 20-години по-късно той се върна да помага като Каел от Сиатъл

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here