дом Общество Премиерът Борисов: 1,3 милиарда лева сме дали за подкрепа на бизнеса!

Премиерът Борисов: 1,3 милиарда лева сме дали за подкрепа на бизнеса!

0
ДЯЛ

„Успяваме да управляваме кризи, затова и с най-меките мерки срещу COVID-19 сме на 27-о място в Европа по заболеваемост и заводите в България работят“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети Индустриална зона „Раковски”, където 24 компании са се възползвали от помощта на държавата в размер на 7 милиона лева по линия на мярката за запазване на заетостта в пандемията 60/40.
Премиерът Борисов изтъкна, че до този момент правителството е подпомогнало бизнеса и хората в условията на пандемия с общо 1,3 милиарда лева. „1,3 милиарда лева сме дали от социалното и икономическото министерство за подкрепа на бизнеса. Само за тук, за тази зона, е към 7 милиона“, посочи Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.
На територията на зоната в Раковски работят около 5 000 души и са позиционирани основните бази на редица мащабни индустриални инвеститори в секторите логистика и производство. Тя разполага с добри комуникационно-транспортни връзки, включващи магистрала „Тракия” – към София и Бургас. Амбицията на ръководството на зоната е тя да стане първата въглеродно неутрална зона в България.
Снимката е архивна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗадължителен отрицателен тест за COVID-19 за пътуващите до Англия и Шотландия
Следваща статияМожело да влезем в цикъл „избори след избори“, но може и читави министри да дойдат

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here