дом Общество Пенсионери си спретнаха як кютек, ще се бръкнат с хиляди за детинското...

Пенсионери си спретнаха як кютек, ще се бръкнат с хиляди за детинското си поведение

0
ДЯЛ

Пенсионерите З.З.и С.П. си спретнали здрав бой, придружен с обидни думи и квалификации, разкриха за 24shumen.com адвокати, запознати с екшъна.
Преди дни Шуменският районен съд призна и двамата за виновни, че са си нанесли взаимно средни телесни повреди, както и за обидите, които са си разменили очи в очи по време на кавгата. Това се случило на 24 юли 2015 година. И двамата обаче са освободени от наказание, тъй като всеки един от тях отвърнал на обидата с обида веднага.
З.З. ще трябва да плати 300 лева глоба, 1 500 лева на съперника си в юмручния двубой, за причинени неимуществени вреди, резултат от престъплението по чл.130, ал.2 от НК.
Той ще трябва да се бръкне и с още 400 лева, представляваща уважена част от предявения граждански иск за причинени неимуществени вреди, резултат от престъплението по чл.146, ал.1 от НК. З.З. ще покрие и държавните такси в общ размер на 110 лева.
Пенсионерът С.П. също ще заплати скъпо за детинското си поведение, става ясно от присъдата, издадена от Районния съд в Шумен.
Той е осъден да плати 200 лева глоба, 500 лева на З.З, която сума представлява уважена част от предявения граждански иск за причинени неимуществени вреди, резултат от престъплението по чл.130, ал.2 от НК, както и сумата от 400 лева, представляваща уважена част от предявения граждански иск за причинени неимуществени вреди, резултат от престъплението по чл.146, ал.1 от НК. Държавната такса, която ще заплати е 50 лева.
От съдебния протокол става ясно още, че всеки един от възрастните мъже ще заплати на другия адвокатския хонорар, сумите, представляващи деловодни разходи за издаване на изпълнителни листове, както и останалите разходи на противниковата страна.
На основание чл.189, ал.3 от НПК, подсъдимият З.З. е осъден да заплати в полза на държавата направените деловодни разноски в размер на 437.46 лева и 5 лева такса за издаване на изпълнителен лист, както и да заплати на С.С.П. съответната част от направените от него деловодни разноски и разноски за адвокатско възнаграждение в размер на 984.18 лева.
На същото основание – чл.189, ал.3 от НПК, подсъдимият С.П. е осъден да заплати в полза на държавата направените деловодни разноски в размер на 201,02 лева и 5 лева такса за издаване на изпълнителен лист.
Същият ще трябва да заплати на З.З. и съответната част от направените от него деловодни разноски и разноски за адвокатско възнаграждение в размер на 739.54 лева.
Присъдата подлежи на обжалване.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОт тъмнина, буйна растителност и дупки се жалват живущи в „Боян Българанов” (снимки)
Следваща статияНаходка в парка: Чувал с дрехи чака … новия си собственик

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here