дом Общество Освободените актьори: Трупата е разединена, ще си търсим правата в съда

Освободените актьори: Трупата е разединена, ще си търсим правата в съда

0
ДЯЛ

Без конкретни резултати приключи срещата между членовете на Съюзната организация на САБ и целия състав на Драматично кукления театър „Васил Друмев“. Директорът Димитър Димитров не е присъствал на срещата. „Стефани Лечева, която представлява шуменската структура на САБ в общи линии подкрепи действията на директора. Оправда се, че все пак извършвала някакви действия“, съобщиха за 24shumen.com двама от освободените актьори. Това бяха нейни обширни оправдания, категорични бяха те.
Според тях, доста от актьорите в трупата са подкрепили формата на управление, наложена от новия директор Димитър Димитров. И са го защитили в крайните действия. „Подкрепиха го колеги, които работеха по програма а в последствие директорът им осигури трудови договори и щат. Взе ги под крилото си“, заяви актьорът Любен Попов. По думите му на този етап трупата на шуменския театър е разеденена. „Няма шанс да се обединим“, обобщи Попов.
Борбата продължава. Няма да спрем. „Ще си търсим правата по съдебен ред“, увери актьорът. Битка предстояла и за връщане в репертоара на театъра на хитови заглавия.
Според освободените актьори зам.-директорът на театъра Дияна Христова не ги е подкрепила. Имало упреци към уволнените, че са изнесли информация от „кухнята на театъра“ – не трябвало да съобщават, че са освободени от директора.
На въпрос на 24shumen.com дали срещата е протоколирана, каквито бяха изискванията на председателя на САБ Христо Мутафчиев, Попов отговори, че не бил сигурен дали се води протокол с отделните изказвания. Но имало запис.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПет улици в Индустриален парк с нови имена
Следваща статияШуменски ММА боец на арената в битка на Spartacus Fighting Championship 6

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here