дом Общество Общински съветник: От 60 години проектите за басейн във Велики Преслав...

Общински съветник: От 60 години проектите за басейн във Велики Преслав удрят на камък, но не се отказвам

0
ДЯЛ

Да бъде изграден Комплекс „Воден басейн с прилежащи съоръжения“ във Велики Преслав, предлага в докладна записка общинският съветник Станислав Йорданов. Докладната е включена за разглеждане в дневния ред на днешната сесия на местния парламент. Аргументите на съветника в старата българска столица да има водно съоръжение са: от десетилетия гражданите на Велики Преслав мечтаят да имат воден басейн, след три провалени опита през годините. Общинският съвет е утвърждавал построяването на такова съоръжение, без да уточни място на строежа. Минало е достатъчно време за размисъл, за да бъде даден ход на този проект.
Всичко удря на камък и се проваля в последния момент, анализира съветникът. Йорданов посочва в нова, поредна докладна да бъде определен парцел за строеж на покрит басейн с прилежащ паркинг и зелени площи. Местният парламент да възложи на кмета в едномесечен срок да представи идеен проект. Няколко пъти във времето колеги общински съветници внасяха докладни, които останаха само на хартия, без да се реализират. В местностите“Скалата“, Омуртагов мост“, „Яза“ и „Трите върби“ имаше обособени места, където деца и ученици се учеха да плуват, сподели пред 24shumen.com Станислав Йорданов. А когато бил построен язовир „Дервиша“ с вилна зона, югозападно от Велики Преслав, ликвидиран без да има конкретна причина за това, е и водният басейн. Не е редно в общинския център да няма басейн, където да се практикува плуване, спорт изключително полезен за деца и възрастни, възмущава се съветникът. Той негодува срещу последното решение на Общинска администрация да бъде предоставен парцел, където частна фирма да развива бизнес. Мястото не е за производствени нужди, а за обществени, като изграждане на водно съоръжение, разсъждава той. И уточнява, че относно изграждането на обекта, съветниците вече са разделени „за“ и „против“. Йорданов смята, че имало стремеж за преследване на частни интереси, което вече кореспондирало с „далаверка“. Съветникът бе повече от категоричен, че за да се реализира идеята му, за която очаква подкрепа и други колеги, ще се води жестока битка на утрешното заседание. Според негови колеги докладната била на границата да мине.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛегендарната пианистка Милена Моллова с концерт в Шумен
Следваща статияСтуденти и преподаватели от три страни участват във Видео Арт Фестивала Шумен 2017

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here