дом Общество Община Шумен напомня: Движението на велосипедисти по пешеходната зона в центъра на...

Община Шумен напомня: Движението на велосипедисти по пешеходната зона в центъра на Шумен е забранено

0
ДЯЛ

Велосипедисти нарушават забраната за каране на колело по пешеходната зона в центъра на Шумен, установиха проверки на инспекторите от Дирекцията по устройство на територията към общинската администрация. Най-често това са децата на възраст между 10 и 14 години, които управляват велосипедите си от площад „Освобождение“ до площад „България“ вечер между 19 и 20 часа. Тогава движението на пешеходци е най-интензивно и колелетата създават реални рискове за инциденти, при които могат да пострадат както минувачите, така и велосипедистите.
От Общината напомнят, че според член шести от Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Шумен се забранява управлението на велосипеди и ролкови съоръжения по пешеходната зона от ул. „Христо Ботев”, в частта й от площад „Оборище” до хотел „Мадара”, пешеходната зона от площад „Освобождение“ до площад „България“, с изключение на регламентираните за целта места. Поставени са необходимите забранителни знаци и от администрацията призовават гражданите да ги спазват. Обозначени са и алеите за велосипедисти. В централната част на града велосипедната алея е от площад „Кристал“ до площад „България“ от южната страна на пешеходната зона.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПавлин Вълчев встъпи в длъжност прокурор в Окръжната прокуратура
Следваща статияКвартал „Макак” празнува в събота

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here