дом Общество Община Хитрино има пълна готовност за новата учeбна година, няма да закриват...

Община Хитрино има пълна готовност за новата учeбна година, няма да закриват училища

0
ДЯЛ

В община Хитрино за разлика от други общини в Шуменска област, няма закрити училища.
„Напълно сме за готови да посрещнем първия учебен ден. Утре на заседание на Общинския съвет ще бъде утвърдена структурата на образователната мрежа от учебно-възпитателни заведения на територията на общината”, съобщи за24shumen.com заместник-кметът по образование и културни въпроси Илхан Ахмед. Той очаква без възражения новата структура да бъде приета от общинските съветници.
„В началото на всяка учебна година Общинският съвет одобрява паралелки и броя на децата в училищата. Представя се информация колко са слетите и маломерни паралелки. Има ли текучество сред децата и т.н.”, обясни по същество структурата председателят на Общинския съвет Мустафа Ахмед. Той уточни, че ако в някои учебни заведения има недостиг на средства, Общината ще ги дофинансира.
С общински средства са ремонтирани петте детски градини. А ремонтите в училищата са извършени със средства от делегираните бюджети. Пострадалото леко от инцидента миналата година на гара Хитрино Основно училище „Петър Берон”, отдавна е ремонтирано. От взривната вълна били счупени няколко стъкла, които са сменени.
Маломерни паралелки ще има само в село Живково, съобщи зам.-кметът Ахмед. По-малко в сравнение с предни години са първокласниците.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГотвят втора част на Международен бардфест „Велики Преслав 2017“
Следваща статияПрокуратурата ще предприема незабавни действия при посегателства срещу медицински специалисти

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here