дом Култура Наши студенти участваха в IX Международна квалификационна школа във Варна

Наши студенти участваха в IX Международна квалификационна школа във Варна

0
ДЯЛ

От 20 до 25 август студентите от Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ Тамара Ангелова, Веселина Тодорова и Елена Алексиева с ръководител ас. Илиана Кирилова взеха участие в IX Международна квалификационна школа, организирана от Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ с подкрепата на фонд „Руски мир“.
На лятната школа за съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чуждестранен за първи път гостуваха студенти от Шуменски университет, Милански държавен университет /Италия/ и Самцхе-Джавахетски университет /Грузия/. Участие още взеха Белградски държавен университет /Сърбия/, Будапещски университет „Лоран Етвеш“ /Унгария/, Букурещски университет и Букурещска икономическа академия /Румъния/, Молдовски държавен университет гр. Кишинев /Молдова/, Педагогически университет „Комисия на народното образование“, Краков /Полша/, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, както и домакините от ВСУ „Черноризец Храбър“.
В продължение на пет дни бъдещите преподаватели по руски език слушаха занимателните лекции и участваха в майсторските класове на лекторите от Санкт-Петербургски държавен университет проф. д.п.н Л.В.Московкин, ст. преп. Д.Ю.Букин, проф. д.ф.н. В.А.Ефремов от Руски държавен педагогически институт „А. Герцен“, проф. Галина Шамонина от Варненски свободен университет и доц. Надя Чернева от Пловдивски университет.
Младите русисти също се включиха в програмата като представиха своите идеи как да преподават фразеологизми, свързани с танци, музика и празници. В културната програма на квалификационната школа бяха включени „Вечер на дружбата“, на която гостите от чужбина се насладиха на уникалните нестинарски танци, запознаха се със забележителностите на Варна, докоснаха се до мистиката на Аладжа манастир, посетиха ботаническата градина и двореца в Балчик, а по-късно „пирати ги отвлякоха на своя кораб“.
Освен нови знания и идеи за педагогически подходи към преподаването на руски език като чуждестранен, студентите откриха и много нови приятелства с лекторите и участниците от цяла Европа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДиректорът на СИДП даде идея за табели, предупреждаващи за диви животни на пътя
Следваща статияМинимална присъда за убиеца, който наряза жена си с моторна резачка (видео)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here