дом Общество Научно изследване на преподавател в Шуменския университет в помощ на студенти

Научно изследване на преподавател в Шуменския университет в помощ на студенти

0
ДЯЛ

Научното изследване на проф. Сава Сивриев „Индивидуализмът в българската лирика от края на ХIХ и началото на ХХ в. ще бъде предоставено на университетски библиотеки в помощ на студенти. Авторът е преподавател в Шуменския университет. А книгата е спечелила конкурс на Министерството на културата и е издадена с подкрепа по програма „Помощ за книгата“. Дизайна на корицата е на художника Деян Евтимов.
„Книгата е резултат на солидна професионална подготвеност на автора и закономерно следствие от интересите му към литературата на Българското възраждане към новата и най-новата българска литература в периода от Освобождението до края на Първата световна война“, пише в своята рецензия д-р по филология Ваня Колева. Според нея изданието обобщава научните дирения на Сава Сивриев, изложени по един или друг повод в предходни отпечатани авторски книги, сред които „Книга Псалтир и българската поезия“(2004) и „Литературна археология“(2006 г.). В същото време то е и сериозно продължение на изследователския път на автора. Книгата показва нови явления, необглеждани по-рано. Проф. Сивриев се основава на знанието, че българската култура е християнска от IХ до ХVIII в. и че тя е „съхранила паметта на Средновековието“.
„Мен ме интересува проблемът, свързан с прехода от една културна система към друга. Това е времето, когато се създава модерната българска култура, в парадигмата, на която сме и сега“, споделя авторът.
Книгата вече бе представена в Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСвалени представления и уволнени актьори! Какво се случва с театъра в Шумен? (видео)
Следваща статияАктьорът Кольо Стайков: В трупата останаха актьори с едва две роли

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here