дом Общество Свалени представления и уволнени актьори! Какво се случва с театъра в Шумен?...

Свалени представления и уволнени актьори! Какво се случва с театъра в Шумен? (видео)

2
ДЯЛ

Едни от любимите на шуменци и гости на града спектакли – „Хористи” , „Пясъчен пъзел”, както и култовият „Едно на лице и две наопаки” няма да бъдат част от репертоара на ДКТ „Васил Друмев”. За решението на новия директор Димитър Димитров, става ясно от публикуван запис в You Tube. В него Димитров обосновава решението си да свали „Едно на лице и две наопаки” с аргумента, че спектакълът е „тотален кич”.
„Лоша артикулация! Не разбирам от залата какво говорите. И не само в хористи, за да не съм еднозначен, аз гледах едно представление в Каспичан , ако си спомняте, където потънах в земята от срам, че това представление излиза от името на театъра, на който аз съм директор. Тотално, тотален кич! Не само при вас… Тотален кич. Няма жанр, няма клоунада ли е, ама гротеска ли е, ама комедия ли е, ама какво е? Няма нищо. И това представление повече няма да се играе!”, обяснява категорично в записа директорът на театъра. Освен спрени представления, от записа става ясно, че ще има и освободени актьори, заради „лоша пластика и дървено присъствие”. Сред актьорите, чиито договори не са подновени са Любен Попов, Кольо Стайков и Мария Григорова.

"Театърът на Шумен! Съвсем скоро обаче ще остане само сградата! Политиката на новият директор Димитър Маринов Димитров (Di Domitroff) цели точно това - да остави Шумен без трупа. След като свали от афиш всички драматични представления, повечето от които се играеха на пълен салон (в това число и ''Хористи''!!!!), уволни немалка част от трупата, Димитър Димитров е на път да затрие театърът в който се е изиграло първото българско представление!", написа в социалните мрежи актьорът Любен Попов.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЩе поощряват и осмокласниците със стипендии за добър успех
Следваща статияНаучно изследване на преподавател в Шуменския университет в помощ на студенти

2 КОМЕНТАРИ

  1. Ще го гледаме, ама явно не в този убийствен вид. В смисъл, директорът е убил този му вид. Ще се гледа нещо, което харесва и той. Ама сам ще си го гледа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here